בית בד
בית בד מהווה את המקום שבו מייצרים שמן זית. אומנם היום ניתן למצוא בתי בד מודרניים יותר, המשתמשים במכשור חדשני ומשוכלל יותר, אך תהליך הפקת שמן הזית נשאר פחות או יותר זהה, לתהליך שהשתמשו בו לפני יותר מאלפיים שנה. בדומה לשנים עברו, גם היום יש צורך לבצע מסיק זיתים, להעביר את הזיתים במהירות לבית הבד ולהתחיל בתהליך ייצור השמן ללא עיכובים מיותרים. צבע השמן מושפע רבות מצבע ובשלות הזיתים שנאספו במסיק, היות וזיתים בשלים ושחורים יותר, יפיקו שמן זית כהה יותר. לעומת זאת, זיתים ירוקים יותר ופחות בשלים, יפיקו שמן זית בעל גוון ירקרק. חשוב לבחור בבית בד המייצר שמן זית בשיטות מקצועיות, שאינו מחמם את רסק הזיתים ואינו מחדיר מים במהלך תהליך ייצור השמן.
בית בד – כיצד לבחור את בית הבד האיכותי ביותר?
כאמור, רוב בתי הבד של היום, משתמשים בשיטות מודרניות וחדשניות יותר לצורך ייצור השמן. עם זאת, לא כולם מקפידים על ההליכים השונים, היות וחלק מהמקומות מעוניינים לייצר יותר שמן על חשבון האיכות שלו. לעומת זאת, בתי בד ברמה גבוהה יותר, יקפידו לא להוסיף מים לתהליך ולא לחמם את הזיתים, רק כדי לייצר כמות גדולה יותר של שמן. פעולות מסוג זה אומנם מגבירות את הכמות, אך הן פוגעות באופן ניכר באיכות השמן, בריח שלו וכמובן גם בטעם שלו. לכן חשוב לרכוש שמן שמיוצר בבית בד המקפיד על כבישה קרה בלבד, אשר מבטיחה כי במהלך כל תהליך הייצור, הטמפרטורה הייתה נמוכה ולכן השמן נחשב לאיכותי יותר ובעל ערכים תזונתיים גבוהים יותר. לאחר הפקת השמן, הוא אמור להיות מועבר למכלי נירוסטה ייעודיים, במטרה לאפשר לחתיכות הזיתים לשקוע. לאחר מכן, ניתן להעביר את השמן לבקבוקים ולמכור אותו לכל מי שיודע להעריך מוצר איכותי ויוקרתי.
לסיכום, כל מי שמעוניין לרכוש לעצמו שמן זית שיוכל לספק לו את היתרונות הבריאותיים המקסימליים, חייב להקפיד לרכוש שמן זית בכבישה קרה, אשר מיוצר בבית בד המקפיד על תהליך הייצור. רק בית בד ברמה הגבוהה ביותר, יוכל להפיק שמן זית בעל ערכים תזונתיים גבוהים.